Dr Bożena Zasępa

 

1) Dane

Imię i nazwisko: Bożena Zasępa
Tytuł/stopień: doktor
Instytut: Instytut Nauk Politycznych i Dziennikarstwa
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Telefon: +48 512 240 415

2) Proponowane pola współpracy

  • ekspertyzy naukowe,
  • badania naukowe,
  • wykłady tematyczne (w tym inauguracyjne, projektowe, eksperckie),
  • udział w konferencjach popularnonaukowych z wykładem eksperckim,
  • szkolenia,
  • merytoryczne opracowanie i przygotowanie materiałów np. szkoleniowych, projektowych,
  • opieka naukowa, wsparcie merytoryczne projektów,
  • komentarze tematyczne (media, think tanki).

3) Sylwetka eksperta

Profil naukowy poparty doświadczeniem praktycznym, obejmuje problematykę:
  • demografii, w tym polityki ludnościowej,
  • polityki rodzinnej,
  • zabezpieczenia społecznego, ze szczególnym uwzględnieniem kwestii emerytalnych,
  • rynku pracy,
  • instytucji prawa pracy i dialogu społecznego, instytucji prawa rodzinnego.

4) Doświadczenia - realizowane projekty badawcze i praktyczne

W udokumentowanym dorobku znajdują się projekty realizowane m.in. na rzecz:
  • jednostek samorządu terytorialnego na szczeblu regionalnym (Urząd Marszałkowski Województwa Śląskiego, ROPS – województwo śląskie, łódzkie, świętokrzyskie, dolnośląskie);
  • organizacji pozarządowych m.in.: Bank Żywności w Częstochowie, Fundacja Chrześcijańska „Adullam” oraz Zarząd Rejonowy PCK w Częstochowie; Polski Klub Ekologiczny Koło Miejskie w Gliwicach; Fundacja Park Śląski;
  • związków pracodawców i pracowników (OPZZ Województwa Śląskiego, Region Śląsko-Dąbrowski NSZZ „Solidarność”, Izba Rzemieślnicza oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach);
  • TVP Oddział Katowice, prasy lokalnej (np. Dziennik Zachodni, Nowiny pl.), think tanków (Instytut Obywatelski) – komentarze eksperckie;
  • instytutów badawczych – m.in. IFiS PAN, Millward Brown – SMG/KRC);
  • firm szkoleniowych. 
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok